Rezsicsökkentés 2022

 

Tisztelt intézményvezető!

2022 egy nehéz év lesz a rezsi költségek alacsonyan tartásában.
Gazdaságos üzemeltetés projektünket, iskolák, óvodák, közintézmények, üzemek, vállalkozások számára ajánljuk. Az energetikai fejlesztés nem jár komolyabb bontással vagy átalakítással, utólagosan is könnyedén és gyorsan telepíthető rendszereket kínálunk.
Célunk, hogy eszközeinkkel modern szabályozott fűtést hozzunk létre , figyelembe véve a komfort igényeket a maximális költséghatékonyság mellett.
 
Miről is van szó? 
Felméréseink alapján sok intézményben radiátoros fűtés van.
Helyiségenként a radiátorokon termosztatikus fejekkel vagy nélkül üzemel a fűtés.
De a valós hőmérséklet mérés csak egy helyiségben van jobb esetben vagy egy külső hőmérséklet alapú vezérlés kezeli azt.
Sokszor tapasztaltuk, hogy fűtés megy, de az ablak nyitva, vagy az épület szárnyaiban eltérő a hőmérséklet. Rengeteg szabályzási kérdés, rengeteg hibával.

Gyártói referenciák bizonyítják, hogy megfelelő vezérléssel az elérhető megtakarítás akár 70% is lehet.
 
Hogy számokkal igazoljuk rendszereink hatékonyságát, a krakkói városházával egyetértésben 2018-ban kísérleti programot hajtottunk végre. Ez a program két krakkói óvodai intézményben tette lehetővé a TECH radiátorvezérlő-eszközök telepítését. A tanulmány célja az intézmények fűtésszabályozásának szemléltetése és ezáltal a hőenergia-felhasználás csökkentésének igazolása volt.

 

 

Az óvodák mindegyike komplett radiátoros fűtésszabályozást kapott.
A termosztatikus fejeket cserélték, minden helyiséget léghőmérséklet érzékelővel és az ablakokat ablaknyitás-érzékelőkkel szerelték fel. Ezeket az eszközöket rádiófrekvenciás kommunikáció segítségével a központi vezérlőkkel kötötték össze. A program előírta a létesítményvezetőknek a fűtési számlák benyújtását a fűtési szezonban a rendszer telepítését megelőzően és a TECH rendszer vezérlő telepítését követő összehasonlító időszakban. Mindkét létesítmény esetében korábban egyetlen termosztáttal szabályozták a fűtést, ezért voltak helyiségek amik túlmelegedtek, amíg más helyiségekben hűvösebb maradt a levegő. A két létesítmény között a korszerűsítésben jelentős különbség volt, ezt az elért eredmények is visszatükrözték. Amíg az 1-számű óvoda teljes hőszigetelés és nyílászáró cserén esett át, addig a 2-számú szigetelés nélkül csupán modern nyílászárókat kapott és a hüvösebb helyiségeket elektromos hősugárzókkal próbálták szinten tartani. Minden más gépészeti paraméterben megegyezett a két épület.


A vizsgált fűtési időszak októbertől márciusig tartott.


Lássuk milyen eredménnyel zárult a kísérlet a TECH CONTROLLERS vezérléseinek köszönhetően:
Az 1. számú épület esetén a korábbi fűtési időszakban 1.766.976 Ft (23.559,69 zlotyi) összegű fűtési számlát fizetett ki az óvoda, majd ezt követően a TECH CONTROLLERS rendszerének köszönhetően 523.395 Ft (6978,60 zlotyi) összegü számlájuk keletkezett. Már az első évben 1.243.575 Ft (16.581,09 zlotyi) takarítottak meg.
 A 2. számú épület esetén a korábbi fűtési időszakban 895.500 Ft (11.940 zlotyi) összegű fűtési számlát fizetett ki az óvoda, majd ezt követően 813.750 Ft-ra csökkent a kiadásuk (10.850 zlotyi). A megtakarításuk 81.750 Ft (1090 zlotyi) lett amin felül további 42.601 Ft-ot (568,02 zlotyi) spóroltak a szükségtelenné vált elektromos árammal működő hősugárzók elhagyásával.


A tanulmány világosan igazolja, mennyire fontos a hatékony vezérlés beépítése épületeinkbe. További tanulság, hogy emellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk az épületek megfelelő hőszigetelésére is, hiszen így lehetséges csak kiemelkedően magas megtakarítást elérni.

 

TECH CONTROLLERS szabályzástechnika fejlett épületfűtés vezérlést kínál, ami kipróbált tapasztalatokon alapszik.

Reméljük sikerült felkelteni érdeklődésüket.
Konzultáció, és felméréssel kapcsoltban kérjük töltsék ki adatlapunkat:

 

 

Milyen elemekből is áll a rendszertünk?

Fűtés szabályzónk:

- 8 vagy 16 zónát /helységet tud lekezelni.

- Indító jelet ad ki a fűtőeszköznek

- nem kell a termosztátotokkal kábellel összekötni

- hőmérsékletek fellülirhatóak az eszközön vagy Appon.

- Applikációval távolról irányítható

- órarend szerinti szabályzás

Termosztátok:

- minden zóna/helységbe elhelyezendő

- referencia hőmérséklet érzékelés

- állítható hőmérséklet

- csatolható motoros termofej

- csatolható ablaknyitás érzékelő

- rádiófrekvenciás kommunikáció nem kell kábel

Digitális termofej:

- Termofejes radiátorokhoz illeszthető

- Akkumulátoros, nem kell kábel

- rádiós kommunikáció Termosztát között

- 8 motor párosítható egy termosztáthoz

Ablaknyitás érzékelő:

Ablak nyitás esetén lekapcsolja a helységben a fűtést!

- Akkumulátoros, nem kell kábel

- rádiós kommunikáció Termosztát között

- 8 motor párosítható egy termosztáthoz

 

Érdekli ajánlatunk?

Töltse kerédőívünket, és jelentkezni fogunk

Épület
Adatkezelési tájékoztató